torsdag 25. februar 2016

Plommesyltetøy i februar

Vi fikk 1,5 kilo frosne plommer av ei veldig hyggelig dame nylig. Jeg bestemte meg for lage syltetøy 
av 1 kg og spare resten til pai. Det ble kjempegodt! 
Plommesyltetøy er ikke bare godt som pålegg, men smaker helt nydelig sammen med brie eller 
annen type ost på Ritz crackers. Anbefales!


Her er oppskriften:

2 deler plommer (uten stein)

1 del sukker (hvis plommene er søte bruker du mindre sukker)
evt. syltepulver

litt sitronsaft
(vaniljestang hvis du ønsker det)

Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene i en kasserolle sammen med sukkeret og rør rundt.  
La syltetøyet koke til all saften, som først kommer ut av plommene, nesten har kokt helt inn igjen. 

Husk å sterilisere glassene for lengre holdbarhet.

Jeg fikk et glass med gult syltetøy og et glass med rødt syltetøy. Fargen avhenger av om du skolder plommene eller ei. Ps: begge ble gode, men det ble kraftigere plommesmak i syltetøyet med skall.

Ingen kommentarer: