Vi fikk 1,5 kilo frosne plommer av ei veldig hyggelig dame nylig. Jeg bestemte meg for lage syltetøy
Plommesyltetøy er ikke bare godt som pålegg, men smaker helt nydelig sammen med brie eller
annen type ost på Ritz crackers. Anbefales!
annen type ost på Ritz crackers. Anbefales!
Her er oppskriften:
2 deler plommer (uten stein)
1 del sukker (hvis plommene er søte bruker du mindre sukker)
litt sitronsaft
(vaniljestang hvis du ønsker det)
Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene i en kasserolle sammen med sukkeret og rør rundt.
La syltetøyet koke til all saften, som først kommer ut av plommene, nesten har kokt helt inn igjen.
La syltetøyet koke til all saften, som først kommer ut av plommene, nesten har kokt helt inn igjen.
Husk å sterilisere glassene for lengre holdbarhet.
Jeg fikk et glass med gult syltetøy og et glass med rødt syltetøy. Fargen avhenger av om du skolder plommene eller ei. Ps: begge ble gode, men det ble kraftigere plommesmak i syltetøyet med skall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar